rejestracja w fit.plrejestracja
reebok live with fire zumba fitness taniec poradnia dietetyczna super Pani twardziel sex i przemoc drabina jakuba fitness projektowanie stron internetowych

Zapiekanka z selerem naciowym

Zapiekanki to potrawy, które odgrzewane dnia następnego mają więcej smaku i aromatu niż w dniu ich przygotowania

Zapiekanka z selerem naciowym

Składniki:
1 kg selera naciowego, 4 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1/2 szklanki mleka, sól, 4 łyżki startego żółtego sera, posiekany koperek, pieprz czarny mielony, szczypta zmielonej gałki muszkatołowej.

Wykonanie:
Seler umyć, liście odciąć, odłożyć. Łodygi pokroić w 6 cm kawałki. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 30 min, odcedzić. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną masła. Mąkę zasmażyć z 2 łyżkami masła. Mieszając rozprowadzić ciepłym mlekiem. Dolać 1/2 szklanki wywaru z ugotowanego selera. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pokrojone łodygi selera ułożyć w naczyniu do zapiekania. Zalać sosem, posypać startym serem i wiórkami masła. Zapiekać 10 min w piekarniku w temp. 220°C. Potrawę podawać z posiekanymi liśćmi selera i koperkiem.

www.fit.pl

tagi: zapiekanka, zapiekanka z selera naciowego, dieta, diety
Skomentuj ten artykuł Wszystkie komentarze Zobacz inne dyskusje


Anonimowy |
POZOSTAŁE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU:
Zdrowe, domowe desery
Zdrowe, domowe desery
Masło orzechowe – warto je jeść?
Masło orzechowe – warto je jeść?
Sposób na kurczaka
Sposób na kurczaka
Dietetyczne guacamole z chipsami warzywnymi
Dietetyczne guacamole z chipsami warzywnymi
Obudź w sobie wiosnę - sięgnij po sałatkę!
Obudź w sobie wiosnę - sięgnij po sałatkę!
Owoce morza – zdrowie na talerzu?
Owoce morza – zdrowie na talerzu?
Zdrowe szparagi
Zdrowe szparagi
Glony w kuchni – Prawdziwa uczta dla duszy i ciała
Glony w kuchni – Prawdziwa uczta dla duszy i ciała
Cebule faszerowane grzybami
Cebule faszerowane grzybami
Jabłka w cieście
Jabłka w cieście