surowy łosoś pokrojony w cieniutkie plasterki oliwki zielone zielony marynowany pieprz kapary cebula ser mozarella lub żółty sos: 3 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy cytryny 1 łyżka octu balsamicznego sól, cukier, pieprz do smaku
fit.pl
2011-05-10 00:00
Udostępnij
Carpaccio z łososia
-łososia pokrojonego na cieniutkie plasterki rozłożyć po całym talerzu -na łososiu rozłożyć pokrojone w plasterki oliwki, rozsypać zielony pieprz, kapary i pokrojoną na cienkie plasterki cebulę -teraz posypujemy serem - bardzo małą ilością, tarty na bardzo drobnych oczkach -polać przygotowanym sosem (spróbować od małej ilości sosu, jest dość ostry) sos: wszystkie podane składniki razem wymieszać (sól, cukier, pieprz tylko odrobinę do smaku porcje rozkładać każdemu na osobnych talerzykach