fit.pl
2011-05-22 00:00
Udostępnij
Cebule faszerowane grzybami
cebule faszerowaneCebule faszerowane grzybami
(6 porcji)

Składniki:
6 średniej wielkości cebul, kawałek papryki, 15 dag pieczarek, 1 pomidor, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, natka pietruszki.

Wykonanie:
Cebule obrać z łupin, odciąć górną część. Z każdej cebuli wydrążyć środek, by pozostały tylko dwie warstwy. Wyjętą część cebuli drobno posiekać. Pomidor i paprykę umyć, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, opłukać, odsączyć, pokroić na plasterki. Na patelni z łyżką oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać pieczarki. Wymieszać z papryką i pomidorem, chwilkę podusić. Przyprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić cebule, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić olejem. Piec 25 min w temp. 190 stopni C, posypać natką.

www.fit.pl