fit.pl
2012-09-10 00:00
Udostępnij
 
 Groszkowe placki z cebulką
Ilość porcji: -
Składniki:
600g ziaren grochu, 1 cebula, pół szklanki mleka, 1 czerstwa kajzerka, 2 jajka, 5 łyżek oliwy z oliwek, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej.
dip z awokado
Przygotowanie:
Groch przebrać, umyć i moczyć w zimnej wodzie przez 24 godziny. Po tym czasie wodę zmienić i ugotować do miękkości. Odcedzić. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć na łyżce oliwy na złoty kolor. Wszystkie składniki zemleć, dodać jaja, doprawić do smaku i wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta uformować wałek i pociąć do nożem na 10 porcji. Z każdej porcji ukształtować płaskie kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na oliwie po obu stronach na złoty kolor.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL