Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek Drobno posiekany szczypiorek 2 papryki ( najlepiej czerwona oraz żółta ) 2 papryczki japanelo Natka pietruszki 2 ząbki czosnku Tarty ser (wybierz ten o ostrym, zdecydowanym smaku) Sól, pieprz oraz bazylia do smaku (polecam pieprz kolorowy o nietypowym aromacie) Czerwona fasola z puszki 4 duże tortille
fit.pl
2012-01-24 00:00
Udostępnij
Quesadille wegetariańskie
Drobno posiekane papryki, czosnek i szczypior podsmaż na oliwie do momentu, aż będą miękkie. Nie zapomnij przyprawić ich do smaku. Możesz użyć dowolnej mieszkanki przypraw. Zarumienione warzywa zmieszaj z fasolą. Przygotowane nadzienie rozłóż na dwie tortille. Całość posyp równomiernie żółtym serem i pietruszką oraz przykryj kolejnymi dwoma plackami. Quesadille smaż na patelni ok.3 minut z obydwu stron. Polecam podawać je pokrojone w trójkąty z dipem czosnkowym.