* 100 g serka śmietankowego Rama Crème Bonjour lub innego serka kremowego * 200 g margaryny Kasia * 400 g mąki * Szczypta soli Składniki na farsz: * 100 g świeżego lub mrożonego szpinaku * 100 g łososia surowego lub wędzonego * 100 g cebuli * 300 ml śmietany lub Rama Cremefine * Fix KNORR Danie na dziś Zapiekanka ziemniaczana z serem * 1 jajko * 50 g tartego, żółtego sera
fit.pl
2011-02-16 00:00
Udostępnij
Quiche ze szpinakiem i łososiem
Sposób przygotowania ciasta: 1. Serek śmietankowy i margarynę szybko zagnieć w misce, dodaj mąkę i ponownie szybko zagnieć ciasto tak, aby utworzyło jednolitą masę. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na przynajmniej 30 minut. 2. Po wyjęciu z lodówki, podsypując mąką, rozwałkuj je na stolnicy, a następnie ułóż w naczyniu do pieczenia. 3. Ciasto ponakłuwaj, nasyp na wierzch np. groch aby równomiernie się piekło. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Sposób przygotowania farszu: 1. Zawartość torebki Fixu KNORR rozmieszaj tylko ze śmietaną, aby mieć pewność, że dokładnie zwiąże wszystkie składniki. 2. Łososia, cebulę i szpinak pokrój w paseczki. Następnie wymieszaj z połączonym ze śmietaną Fixem KNORR. 3. Całość włóż do naczynia i posyp po wierzchu serem. 4. Piecz pod przykryciem przez około 20 minut w temp 200°C. 5. Na około 5 minut przed zakończeniem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby wierzch dania mógł