Sezon na truskawki wystartował, można więc pokusić się o przyrządzenie prostej, za to bardzo efektownej sałatki. Wykorzystaj truskawki, jednak tym razem nie na słodko, a w wersji wytrawnej. Ich połączenie z bazylią i octem balsamicznym na mieszance świeżych sałat na długo pozostanie w pamięci wszystkich domowników
2020-06-15 00:00
Udostępnij
Wiosenna sałatka truskawkowa

Wiosenna sałatka truskawkowa

Składniki:
1 woreczek mieszanki sałat Salsa mix Eisberg

20 -30 dag truskawek

2 łyżki posiekanej świeżej bazylii

2 łyżki octu balsamicznego

2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie:
Truskawki umyj, osusz, oderwij szypułki i przekrój na ćwiartki. Wymieszaj z posiekaną bazylią, a następnie ułóż na mieszance sałat. Polej octem balsamicznym i kilkoma kroplami oliwy
z oliwek.