fit.pl
2012-11-22 00:00
Udostępnij
 

Zupa pomidorowa
Ilość porcji: -
Składniki:
- 0,5 kg pomidorów
- 1 udko z kurczaka
- 3 marchewki
- 1 mały seler
- 2 pietruszki
- por
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- ryż
- ziele angielskie, listek laurowy, świeży lub mrożony lubczyk, natka pietruszki, szczypta białego, mielonego pieprzu

 
dip z awokado
Przygotowanie:
Do garnka wlać 6 szklanek wody, wrzucić udko, pokrojone warzywa (oprócz pomidorów) oraz przyprawy. Gotować ok. 1 godzinę na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjąć warzywa z wywaru, odrzucić pora i razem ze sparzonymi i obranymi pomidorami zmiksować blenderem. Tak przygotowaną masę dodać z powrotem do wywaru, wymieszać i gotować ok. 5 minut. Tuż przed zdjęciem z gazu wlać jogurt i wymieszać. Podawać z ryżem, natką pietruszki i szczyptą białego, mielonego pieprzu.
Dodane przez: malgorzatajus