Jogurtowe lody na patyku z musem i borówkami

Jogurtowe lody domowe to naturalnie słodkie i doskonale prezentujące się łakocie, kryjące w sobie soczyste kawałki truskawek. Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i orzeźwiające z pewnością posmakują najmłodszym łasuchom oraz podbiją zmysły dorosłych, lubiących słodkie, naturalne przekąski.
2022-05-19 00:00
Udostępnij
Jogurtowe lody na patyku z musem i borówkami

Składniki:

  • 200 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki miodu
  • 100 g musu Red Bee Holle (jabłko - truskawka)
  • 20 borówek amerykańskich

Jogurt grecki i miód mieszamy dokładnie wstawiamy do lodówki na 15 minut do schodzenia. W tym czasie do przygotowanych foremek wkładamy borówki. Aby uzyskać dwukolorowe lody schłodzony jogurt i mus delikatnie, naprzemiennie wlewamy do foremek – raz mus, raz jogurt. Przygotowane w foremkach lody wstawiamy do zamrażalnika na ok 5 - 6 godzin.

Porada: Przed podaniem lody można umieścić na chwile w kubku z ciepłą wodą, dzięki temu łatwiej będzie ściągnąć z nich foremki.

Smacznego!