Krewetki z karczochami i pomidorkami

fit.pl
2012-07-25 00:00
Udostępnij
Krewetki z karczochami i pomidorkami
Ilość porcji: -
Składniki:
50 dag krewetek, 4 cebule dymki, ¼ łyżeczki soli, szczypta białego pieprzu, 1 ząbek czosnku, 25 dag karczochów, 10 pomidorków koktajlowych, 1 szklanka pokrojonego szpinaku, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka oliwy.
dip z awokado
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać umyte i osuszone krewetki, posiekaną cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Smażyć mieszając przez około 4 minuty do czasu aż krewetki zbieleją. Dodać karczochy, pokrojone pomidory i szpinak, podgrzewać mieszając aż liście szpinaku zmiękną. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Podawać z makaronem.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL