fit.pl
2012-01-25 00:00
Udostępnij
Kuskus przystawka do mięs
Kuskus przystawka do mięs
Ilość porcji: -
Składniki:
35 dag kaszy kuskus, 8 suszonych moreli (8 dag), 2 łyżki obranych migdałów, podsmażonych lekko na patelni (z odrobiną oleju), świeża kolendra lub natka pietruszki, masło lub oliwa, sól, pieprz
Przygotowanie:
Morele opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Kuskus zalać 2 szklankami ciepłej wody i zostawić na 30 min. Często mie­szać, aby zapobiec powstawaniu grudek. Dodać morele, do­prawić solą oraz pieprzem i podgrzewać 20 min na parze, pod przykryciem. Na koniec włożyć migdały, kolendrę oraz masło do smaku. Podawać jako przystawkę.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL