| Kuskus z migdałami | |
| Ilość porcji: - | |
| Składniki: 45 dag kaszy kuskus, 7 łyżek masła, po 8 dag obranych migdałów i łuskanych orzechów włoskich, 10 dag daktyli, 3 łyżki cukru, cynamon, cukier puder, sól | |
| Przygotowanie: Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając 2 łyżki masła i szczyptę soli. Orzechy i migdały zemleć, wymieszać z cukrem oraz 3 łyżkami masła na gładką masę i połączyć z kuskusem. Daktyle sparzyć, drobno pokroić i dodać z pozostałym masłem do kuskusu. Starannie wymieszać. Na dużym talerzu uformować kopczyk z kuskusu i posypać go ozdobnie cynamonem. Cukier puder podać w osobnym naczyniu | |
| Dodane przez: Poradnia FIT.PL | |
 
                                     
                           
                                     
                                     
                                     
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                              