| Sałatka z kaki i mozzarelli w dressingu z awokado | |
| Ilość porcji: 1 | |
| Składniki: SKŁADNIKI: rukola 1 owoc kaki 1 kulka mozzarelli light kilka orzechów włoskich Dressing: 1 awokado kilka kropli soku z cytryny 100 ml wody 1 łyżka miodu  | 
            |
| Przygotowanie: Na talerzu rozłożyć rukolę. Kaki obrać. Mozzarellę i kaki pokroić na cienkie plasterki i rozłożyć na rukoli. Posypać orzechami włoskimi. Dressing: awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i wrzucić do wysokiego naczynia. Dolać 100 ml letniej wody, sok z cytryny oraz 1 łyżkę miodu. Dokładnie zmiksować blenderem. Przygotowanym sosem polać słatkę.  | 
        |
| Dodane przez: PomidoriBazylia | |
| Żródło: przepis autorski | |