Jedz i trzymaj linię naturalnie!

Smukła sylwetka, dobre samopoczucie, zbilansowana dieta… Co jeść, by utrzymać linię i nie czuć głodu? Przy dzisiejszym tempie życia kobiety chcą mieć dużo energii i jednocześnie doskonałą figurę. Jak to połączyć?
fit.pl
2011-01-31 00:00
Udostępnij
Jedz i trzymaj linię naturalnie!
zupka1Wystarczy sięgnąć po Twoją Zupkę Fit i cieszyć się doskonałym smakiem, bez konsekwencji dla figury.

Twoja Zupka Fit to propozycja dla kobiet, które chcą utrzymać smukłą linię a jednocześnie dbają o zdrowy sposób odżywiania. Specjalna receptura, niska kaloryczność, aktywne substancje oraz zerowa zawartość tłuszczu i naturalne składniki to cechy, które sprawiają, że Twoja Zupka Fit jest idealną przekąską w ciągu dnia. Ponieważ ma tylko tyle kalorii, co jedno jabłko, można po nią bezkarnie sięgać, bez przykrych konsekwencji dla sylwetki.


Bazą Twojej Zupki Fit są warzywa, będące źródłem wielu cennych minerałów i składników odżywczych. Dzięki procesowi liofilizacji warzywa w Twojej Zupce Fit zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Liofilizacja to jedna z najdoskonalszych metod utrwalania żywności, która sprawia, że suszone warzywa nie zawierają żadnych środków konserwujących.

Oprócz zawartości naturalnych składników w składzie Twojej Zupki Fit, znajdują się również substancje aktywne, które zapewniają prawidłową przemianę materii, regulują procesy trawienne i przyspieszają spalanie tłuszczy.

Aktywne substancje, występujące w zupce:

Pieprz Cayenne – często nazywany jest królem przypraw. Wytwarzany jest z papryki rocznej nazywanej Cayenne. Jego walory już dawno doceniły osoby stosujące dietę, ponieważ poprawia metabolizm oraz przyspiesza przemianę materii. Lecznicze atrybuty tej przyprawy wykorzystywane są również w medycynie naturalnej. Pieprz Cayenne skutecznie rozgrzeje ciało w chłodne jesienne wieczory. Pozwoli również skutecznie oczyścić organizm z toksyn.

Inulina – potocznie zwana błonnikiem pokarmowym. Jest przede wszystkim prebiotykiem. Oznacza to, że stanowi doskonałą pożywkę dla cennych bakterii jelitowych, które ułatwiają trawienie i są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu, nie bez powodu określa się je mianem "probiotyków" (z greki - „wspierających życie”). Inulina ma również korzystny wpływ na układ odpornościowy oraz smak potraw, do których często jest dodawana. Ponieważ nie tylko poprawia smak produktów, jednocześnie zmniejszając ich kaloryczność, ale także wykazuje pozytywne oddziaływanie na zdrowie.


HCA – czyli kwas hydroksycytrynowy, który działa jak „blokada apetytu”. Uzyskiwany jest z podobnych do cytrusów owoców drzewa o nazwie Garcinia Cambodgia, które rośnie w południowo-wschodniej Azji. Roślina ta zawiera kwas hydroksycytrynowy, który już w małej dawce hamuje lipogenezę (syntezę tłuszczu) z węglowodanów i białek, a tym samym powstawanie tkanki tłuszczowej. Zdaniem naukowców jest to najbardziej interesująca substancja wspomagająca redukcję tkanki tłuszczowej, zmniejszająca apetyt oraz wspomagająca odchudzanie, jaka pojawiła się na przestrzeni ostatnich 20 lat.

L- karnityna – jest naturalną substancją zwaną witamina BT. Stosowanie L-karnityny przed wysiłkiem fizycznym uaktywnia zalegający w organizmie tłuszcz, dzięki czemu zostaje on błyskawicznie przekształcony w energię, co skutkuje niemal podwójną liczbą spalonych kalorii. L-karnityna przeciwdziała zmęczeniu, skraca okres regeneracji powysiłkowej, podnosi wydolność organizmu oraz znacznie redukuje tkankę tłuszczową.

Białko drobiowe – jest szczególnie cenione przez osoby dbające o swoją sylwetkę, stosujące programy dietetyczne, starające się zapewnić organizmowi odpowiednią ilość lekkostrawnego białka o jak najwyższej, jakości i uniknąć tłuszczy nasyconych. Białko drobiowe zdecydowanie spełnia te wymagania, dlatego stanowi ważny element zbilansowanej diety.

www.dieta.fit.pl