- 45 dag łososia - 2 łyżeczki oliwy z oliwek - 2 łyżeczki świeżego soku z cytryny - 1/4 łyżeczki soli - szczypta świeżo zmielonego pieprzu - 2 zmielone ząbki czosnku - 2 łyżeczki posiekanych świeżych liści rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego - kapary
fit.pl
2011-02-16 00:00
Udostępnij
ŁOSOŚ Z RUSZTU Z ROZMARYNEM
Pokroić rybę na cztery porcje równej wielkości. Wymieszać w misce oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz, czosnek i rozmaryn. Natrzeć rybę i ułożyć ją na grillu. Piec ok. 4-6 minut. Przy pieczeniu w piekarniku natłuścić ruszt nad blachą oliwą i ułożyć na nim rybę w odległości 10 cm od źródła ciepła. Podawać z kaparami, udekorowaną gałązkami rozmarynu.