Szaszłyki z oliwkami, mozzarellą, szynką i grillowanymi warzywami

Szaszłyki z oliwkami, mozzarellą, szynką i grillowanymi warzywami to idealna propozycja na letnie spotkania przy grillu. Połączenie soczystych warzyw, kremowej mozzarelli, aromatycznej szynki i wyrazistych oliwek tworzy niezwykle smaczną i efektowną przekąskę, która z pewnością zachwyci Twoich gości. Przekonaj się, jak łatwo i szybko przygotować te kolorowe szaszłyki, które staną się hitem każdej imprezy.
Aleksandra Załęska
2024-06-10 13:29
Udostępnij
Szaszłyki z oliwkami, mozzarellą, szynką i grillowanymi warzywami

Szaszłyki z oliwkami, mozzarellą, szynką i grillowanymi warzywami
(4 szaszłyki)

Składniki:
• mozzarella mini (w kuleczkach)
• pomidorki cherry
• plastry szynki
• listki bazylii
• zielone oliwki z pastą paprykową Ole!
Warzywa na grilla:
• papryka czerwona
• cukinia
• czerwona cebula
• oliwa
• suszone zioła prowansalskie
• sól, pieprz
Ulubiony dip

Przygotowanie:

Warzywa kroimy w kawałki, polewamy oliwą, solimy, pieprzymy.
Posypujemy suszonymi ziołami. Grillujemy.
Na patyczki do szaszłyków nakładamy na przemian grillowane warzywa, pomidorki, oliwki, mini mozzarellę, złożone plasterki szynki, bazylii.