Przełóż twaróg do miseczki, dopraw solą i pieprzem, dodaj posiekany szczypiorek (a także inne zioła, które lubisz) i chrzan – dokładnie wymieszaj.  Wyłóż 4 filiżanki plastrami z łososia, tak by końce lekko zwisały poza brzegami, napełnij je nadzieniem serowym.Przykryj zwisającymi końcami łososia. Każdą filiżankę owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.   Cytryny wyszoruj i pokrój w plasterki. Łososiowe babeczki wyjmij z filiżanek ułóż  na  talerzykach, udekoruj ziołami oraz plastrami cytryny.
        
                
                
        
                        
                        
        
      Babeczki z łososiem
          50 dag mielonego twarogu, 20 dag łososia wędzonego na zimno (w plastrach), 3 łyżki tartego chrzany o ostrym lub łagodnym smaku, pęczek szczypiorku (możesz dodać także kiełki oraz pietruszkę), 2 cytryny, sok z dużej cytryny, szczypta soli i białego pieprzu do smaku        
        
        
                           
                           
                                     
                                     
                                     
                                     
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                              