fit.pl
2012-06-27 00:00
Udostępnij
Ratatouille
Ilość porcji: -
Składniki:
400 g cukinii (1 średnia), 200 g bakłażana (1 średni), 400 g pomidorów, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1 średnia cebula, 3-4 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, mieszanka suszonych ziół prowansalskich, sól.
dip z awokado
Przygotowanie:
Cukinię i bakłażana umyć, pokroić w plasterki, ułożyć warstwami na sicie, każdą z warstw posypać solą. Pozostawić na około 20-30 minut, po czym wypłukać z soli i wycisnąć sok.
Pozostałe warzywa umyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki. Cukinie i pomidory pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulę. Dodać kawałki bakłażanów i papryki, dusić około 7 minut. Dodać plasterki cukinii, pokrojone pomidory, zmiażdżony ząbek czosnku oraz zioła. Dusić przez kolejne 10 minut.
Dodane przez: Poradnia FIT.PL