Tartinki z krewetkami |
|
Ilość porcji: - | |
Składniki: - 1 opakowanie pumpernikla - 1 pęczek koperku - 200 g twarogu chudego - 150g pomidorków cherry - 4 łyżki jogurtu naturalnego 0% - 1 opakowanie czarnych oliwek - 2 łyżki pasty kawiorowej - sól i pieprz biały do smaku - 250 g krewetek |
![]() |
Przygotowanie: Pumpernikiel kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem i łyżką pasty kawiorowej. Miksujemy za pomocą blendera, by całość miała konsystencję gęstej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pumpernikiel. Krewetki sparzamy gorąca wodą, suszymy i po jednej kładziemy na kanapeczkę. Ozdabiamy pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, oliwkami i koperkiem. |
|
Dodane przez: PomidoriBazylia |
