1 cukinia 1 czerwona papryka 4 dymki 25 dag małych pieczarek 1 niewielki bakłażan ew. kilka młodych gotowanych 5 minut ziemniaków kilka łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka przyprawy do grilla
fit.pl
2012-01-24 00:00
Udostępnij
Warzywne szaszłyki
Cukinię pokroić na centymetrowe plastry, cebulki na półcentymetrowe. Z pieczarek usunąć nóżki, paprykę pokroić w kwadraty, bakłażana w dużą kostkę. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z oliwą, przyprawą do grilla, solą i pieprzem i odstawić na 1-2 godziny do lodówki. Warzywa nadziewać kolejno na drewniane patyczki do szaszłyków. Piec około 20 minut, przekręcając regularnie i skrapiając oliwą.