4 piersi z kurczaka 4 avocado 3 pomidory 100 g ziaren kukurydzy 1 cebula Świeża kolendra 2 papryki 4 łyżki oleju Przyprawy KAMIS: 3-4 łyżki Przyprawy kuchni meksykańskiej 2 łyżeczki Papryki słodkiej ½ łyżeczki Chilli Sól morska w młynku
fit.pl
2011-02-16 00:00
Udostępnij
Zupa z avocado z kurczakiem
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać namoczoną kukurydzę, zalać bulionem i gotować ok. 30 minut. Pomidory i jedno avocado pokroić i dodać do zupy. Pozostałe 3 avocado zmiksować z niewielką ilością bulionu, wlać pod koniec gotowania i dodać posiekaną kolendrę. Kurczaka pokroić w paski, oprószyć przyprawą kuchni meksykańskiej, obsmażyć, podawać z zupą.