Gotowanie na parze ma same zalety. Potrawy przygotowywane w ten sposób nie zawierają tłuszczu, bo kompletnie nie ma potrzeby dodawać go do nich. Tym samym kaloryczność takich posiłków jest diametralnie niższa. Wszystkie składniki zachowują nie tylko swój kolor, ale też wszystkie witaminy i składniki mineralne, które podczas długiej obróbki cieplnej zwykle są w dużej mierze niszczone
fit.pl
2013-06-25 00:00
Udostępnij
Zdrowe gotowanie na parze
Boiling%20VegetablesWszystko to sprawia, że otrzymujemy w efekcie zdrowe, pożywne i apetycznie wyglądające danie, które każdorazowo posłuży naszemu organizmowi. Parowar to urządzenie, które może stwarzać pozory trudnego w obsłudze, ale wcale takie nie jest. Poszczególne składniki umieszczamy w pojemnikach (ich ilość może być różna w zależności od modelu), doprawiamy i ustawiamy dogodne parametry. Im więcej wprawy nabierzemy, tym krócej będzie trwało przygotowanie. O tym, że parowary stają się po prostu modnym urządzeniem świadczą wybory użytkowników internetowej porównywarki cen Skąpiec.pl. Najpopularniejsze modele, na które z całą pewnością warto zwrócić uwagę, to Tefal VS4003, Zelmer 37Z010, Philips HD9140.

Popularne na Skąpiec.pl modele parowarów:

Tefal VS4003 – cena od 330 zł

Zelmer 37Z010 – cena od 138 zł

Philips HD9140 – cena od 249 zł

Manta MM535 – cena od 60 zł

Amica PT3011 – cena od 155 zł

Gotowanie w parowarze staje się coraz modniejsze, ale zamiast kierować się modą, lepiej postawić na własne zdrowie jako motywację do zakupu takiego urządzenia.

www.senior.fit.pl